Over Lacrosse

Teamsport
Lacrosse is een snelle, tactische en technische teamsport. De sport is een combinatie van bekendere sporten als basketbal, hockey en American football en hierdoor voor veel mensen makkelijk op te pakken. Per team zijn er tien spelers (veldlacrosse) of zes spelers (boxlacrosse).

Het spel
Alle spelers hebben een stick, de ‘crosse’, met aan het uiteinde een netje waarmee een bal wordt overgegooid. Deze bal is van hard rubber en heeft het formaat van een honkbal. Het doel van het spel is bij alle varianten van lacrosse hetzelfde: de bal met behulp van de stick in het doel van de tegenstander krijgen. Rennen met de bal in je stick is toegestaan en ieder doelpunt levert één punt op. Bij de herenvariant van lacrosse is fysiek contact toegestaan en duurt een wedstrijd vier keer 20 minuten met tussen elk kwart een korte pauze. Bij dameslacrosse ligt de nadruk meer op tactiek en techniek en is minder fysiek contact toegestaan. De wedstrijd duurt vier keer 15 minuten met korte pauzes tussen elk kwart.

Ondergrond
Er wordt gespeeld op gras of kunstgras ter grootte van een hockeyveld. Bij gebrek aan meerdere officiële lacrossevelden wordt er in Nederland dan ook op hockey- en voetbalvelden gespeeld.

Translate »