Skip to content

Heren 2: Een hele goede brakke dag

Op zondag 28 april speelde een 11 man sterk Heren 2-team van de Keizerstad Kannibalz alweer zijn negende wedstrijd van het seizoen. Ditmaal tegen Utrecht, in wat een belangrijke wedstrijd was om de grip op de derde plaats nog verder te verstevigen. Ondanks de vele brakke koppies en de weinige uurtjes slaap was iedereen vol goede moed en zin om om 12 uur in Wageningen aan de face-off te verschijnen. Mede vanwege deze fysieke beperkingen kwam het team het eerste kwart wat moeizaam uit de startblokken. Er moest veel verdedigd worden, wat met echter met erve gedaan werd, en in de aanval kon er in eerste instantie weinig potten gebroken worden. Een niet geheel verassende tussenstand van 1-1 was dan ook het gevolg. Besloten werd dan ook dat er vanaf het tweede kwart uit een ander vaatje getapt moest gaan worden, iets wat door de jongens goed opgepakt werd. Utrecht kwam nauwelijks nog aan aanvallen toe, en meer en meer bevonden we ons op de eigen aanvalshelft. Ondanks een onfortuinlijke eigen goal van goalie Jake gingen we met een 4-2 tussenstand rusten. Deze tussenstand werd in het vervolg van de wedstrijd niet meer uit handen gegeven. Enkele kansen van Daan Zegers, Daan Hermans en Kai Kats gingen werden helaas niet benut, wat een veel grotere uitslag helaas niet mogelijk maakte. Uiteindelijk stapten we met een welverdiende 6-3 overwinning weer de auto in, met een speciale shout-out naar MVP Thom Eisenga, die, ondanks 3 uurtjes slaap, misschien wel de beste van het veld was. Op 12 mei spelen we weer een belangrijke wedstrijd, ditmaal in ons eigen Nijmegen tegen Amsterdam. Winnen we deze, dan is de derde plaats definitief binnen. Hopelijk tot dan!