Skip to content

Onderweg naar het kampioenschap voor Dames 2

De dag begon vroeg met een ritje naar Groningen waar we een wedstrijd tegen Wageningen Warriors hebben gespeeld. Iedereen was ook wel een beetje zenuwachtig, omdat we maar met 10 spelers waren, en we natuurlijk wilden winnen. Het was een spannende eerste kwart waar we redelijk gelijk op gingen. Na de eerste 15 minuten stond het 2-3 voor ons. We merkten dat het wat lastig was om te scoopen en daardoor leken we ons focus een beetje te verliezen. Wageningen legde de druk hoog en probeerde veel creaserolletjes te maken, waar een paar van waren gelukt. Hierdoor gingen we met een kleine voorstand van 4-5 de rust in. Tijdens de rust hebben we ons goed kunnen herpakken. We wisten elkaar te motiveren en de focus weer terug te brengen en dat was goed te merken. 32 seconde na de eerste draw van de derde kwart scoorde Femke, wat ervoor zorgde dat het hele team begon te vlammen. Marjolein maakte mooie creaserolletjes en was net de snel voor de defense. Zo scoorde Eva met een stuiterballetje die hun goalie niet kon stoppen. Maar ook onze goalie, Sissi, was lekker op dreef en heeft in de derde kwart drie safes achter elkaar gemaakt. En alsof dat nog niet genoeg was, maakte Dominique weer een paar mooie goaltjes om de defense van Wageningen heen, tot grote ergernis van de tegenstander. In de vierde kwart voelde Wageningen de druk om te scoren, maar ze kwamen onze sterke defense maar niet voorbij. Hun defense focuste vooral op Marieke, want zij heeft in de derde kwart met geweldige fakes gescoord, en dat wilde ze deze kwart voorkomen. Na een wat stroef begin, is het toch een prachtige uitslag geworden en hebben de meiden van Nijmegen 2 met 5-14 gewonnen, in het verre Groningen.